Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/kimlougart.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5892
Hvor finder jeg jobs som Digital Nomade? - Kim Lougart & Friends

Du besidder digitale skills, ønsker at rejse og du er klar til at tage kunder ombord – men hvor finder du nu opgaverne henne? 🤔

Fik du ikke læst indlægget om typiske job for digitale nomader, kan du gøre det her:

10 typiske job som digital nomade

Indledningsvist vil jeg nævne, at markedet for digitale nomader er kraftig vækst og founderen af Nomadlist, Pieter Levels, anslår der i 2020 vil være 1 mia digitale nomader – og hvorfor egentlig ikke?

Det må være en rimelig antagelse, at i takt med verden er rykket online – og til stadighed gør – at der i takt med denne udvikling, vil opstå flere og flere muligheder for at arbejde fra din computer og som digital nomade / remote worker. Så hvor finder du så opgaver som digital nomade?

Det korte svar: det er der (desværre) ikke en entydig opskrift på.

Det lidt længere svar: der er mange kombinationer for at tilrettelægge dit arbejdsmæssige set up so digital nomade – heldigvis.

Nogle nomader indgår på forhånd faste aftaler med virksomheder, hvor de aftaler ´rammen´ for opgaver, deadlines og honorering.

Nogle nomader vil gerne have flere kunder, for at være mindst mulige sårbare skulle det ske en kunde ikke længere ønsker at gøre brug af dine service.

Andre nomader sværger til den rå freelancer tilværelse med alle de usikkerheder og friheder, som nu en gang følger den livsstil.

Med andre ord er der altså ikke noget ´rigtigt/forkert´, men afhænger af dit eget perspektiv og din profil som digital nomade.

Hvor længe kan du gå uden indtjening? Hvor dyrt er der i det land du påtænker at arbejde fra? Har du noget sikkerhedsnet?

Når du kender svarene på ovenstående, er det nemmere at guide dig i den rigtige retning.

Mange nomader bruger du diverse online portaler for freelancere – du kan kigge nærmere på:

Amino

Amino er et dansk forum for iværksættere, som også har en freelancer sektion, hvor det er muligt at oprette og byde ind på opgaver, typisk slået op af andre iværksættere og virksomhedsejere som har brug for hjælp til specifikke opgaver og områder.

Det er gratis at oprette en profil som freelancer, men amino tilbyder også et ´Plus medlemsskab´ med udvidede fordele og muligheder.

Det kan være værd at holde øje med om der bliver opslået opgaver som matcher netop din profil og skillset.

Facebook

Det er nok svært at komme uden om Facebook, da der findes et hav af grupper som tilbyder ´remote opportunities´.

Jeg er selv med i nogle grupper, men har langt fra afsøgt Facebook slavisk for muligheder – de grupper jeg selv på nuværende tidspunkt er medlem af:

Digital Nomad Jobs: Remote Job oppurtunities

Digital Nomad Jobs – Work from anywhere

Remote Work and Jobs for Digital Nomads

Remote Jobs, Work Anywhere – Inventive Hub

Digital Nomads – Jobs & Opportunities

Og eller er du altid velkommen i gruppen Danske Digitale Nomader, hvor vi udveksler idéer, erfaringer og aspirationer for fremtiden:

Danske Digitale Nomader

Fiverr

Fiverr er en stor international markedsplads for gigs og freelancere.

Fiverr startede ud med at være et sted for småopgaver og som navnet indikerer, kunne de fleste services fås for 5$. I begyndelsen var det svært at akkumulere en høj nok indtjening efter danske forhold, men jeg skal ikke afvise at du kommer længere for 5 dollars i andre lande som fx. Chiang Mai.

Sådan lever du for under 1.000$ i Chiang Mai

Med tiden og som platformen udviklede sig, er bolden i dag givet frit op, så du selv kan vælge hvilken pris din service skal koste. Mange freelancere starter i dag med services fra 50$ og op.

Linkedin

Jeg har ikke for alvor gjort brug af Linkedin i forhold til en målrettet indsats efter opgaver. Jeg bruger mest bare mit netværk til at holde øje og opdatere, men altså ikke nogen egentlige grupper for nomader.

Hvis du selv aktivt gør brug af Linkedin som Digital Nomade, vil jeg elske at få et par tips fra dig?

Upwork

Upwork er, som Fiverr, en ren freelancerportal som matcher opgaveudbydere med opgavetagere.

Alle opgaver på Upwork kan udføres som remote work. Jeg har desværre ikke personlig erfaring med Upwork som opgavetager, men ved det er en af de store portaler, som mange freelancere og digitale nomader kigger i retning af, når de skal finde opgaver.

Min fornemmelse er, at hvor Fiverr oprindeligt blev kendt for at være lidt ´sjov´,da de har mange atypiske services, så er Upwork en mere regulær portal for freelancere.

Worksome

Er relativt nye i Danmark, men må siges at havde fået god medvind siden de lancerede deres portal.

Worksome koster i og for sig ikke noget som freelancer, men når du får en opgave gennem Worksome, betaler du 4% af projektsummen i provision til Worksome. Worksome skilter selv med at en opgaveudbyder får 5 tilbud fra freelancere inden for 24 timer – med andre ord en RFQ service.

Hvis du savner info af nogen art eller synes der mangler noget på listen, er du altid velkommen til at give mig besked.

Cheers!