Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/kimlougart.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5892
Sp8ces Kontorfællesskab (Anmeldelse) - Kim Lougart & Friends

Søger du et moderne kontorfællesskab med lækre omgivelser og gratis kaffe?

… så er sp8ces et godt bud til dig!👨‍💻👩🏻‍💻☕️

Som freelancer sætter jeg pris på friheden til at kunne planlægge min egen tid og opgaver. Men en ting kan jeg godt savne lidt og det er den (manglende) sociale dimension.

Derfor søgte jeg for et års tid siden efter en form for kontorfællesskab, hvor jeg tænkte jeg kunne møde ligesindede og måske nogle at udbygge mit netværk med.

Det fandt jeg med Sp8ces.

Nu vil jeg lige indskyde, at det ikke er sådan, at jeg har erfaring med 28 forskellige kontorfællesskaber, hvorfor mit grundlag for at vurdere, er absolut spinkelt, sparsomt og mere bør ses som et udtryk for min subjektive vurdering.

Efter at have prøvet en håndfuld andre kontorfællesskaber, faldt jeg en dag over et nyt og anderledes koncept, nemlig Sp8ces. Modsat de andre kontorfællesskaber jeg prøvede – og som alle var som kontorfællesskaber er flest – så tilbød Sp8ces med deres løsning flere lokationer rundt omkring i København. Meget ideelt hvis du har møder med kunder og tid i mellem dem. I stedet for at køre tilbage til kontoret, finder du blot den nærmeste sp8ces lokation i appen og sætter dig ind og nyder en kop gratis kaffe.

Noget jeg særligt godt kan lide ved Spaces konceptet, er muligheden for at skifte lokation i løbet af dagen. Jeg har bestemt dage, hvor tanken om 6 timer på den samme stol, virker mindre appellerende, men så skifter jeg bare lokation, får lidt frisk luft i hovedet og nye perspektiver og rammer. Det kan jeg godt lide.

Derudover får du som medlem hver dag en gratis kop kaffe, som kan hentes i Sp8ces app´en. Den viser du blot til personalet på den pågældende lokation og så veksler de den med en kop friskbrygget kaffe.

Nu kan jeg godt se det hurtigt kommer til at lyde som om jeg har aktier i Sp8ces (men det ville de ikke gå gå med til), men det har jeg altså ikke. Omvendt, finder jeg det absolut rimeligt at anerkende en god idé , som kommer ikke bare mig, men også andre iværksættere og freelancere til gode.

At Sp8ces teamet så oven i hatten er nogle behagelige mennesker i øjenhøjde, gør det bestemt ikke dårligere. Grundtanken er, at mange restauranter, hoteller og lignende tvivlsomme beværtninger i dagtimerne har et eller flere lokaler stående gabende tomme og hvorfor så ikke skabe en win-win situation?

Lokationen opnår en hyggeligere atmosfære med mennesker, mulighed for mersalg og markedsføring af deres service samt CSR points for at være en del af den bæredygtige bølge, som disse dage skyller ind over os.

Jeg, som freelancer, får adgang til at arbejde fra udsøgte og eksklusive lokationer, som jeg med garanti ellers ikke ville have frekventeret. Ja ja, Steelhouse Hostel er måske ikke super eksklusivt, men så tag Admiral Hotel, Rainmaking Loft eller tidligere Nimb som eksempler. Min pointe er mere, at der er noget for en hver smag og er du til mere rå iværksættermiljøer, kan jeg anbefale Symbion som et lækkert sted at arbejde fra.

Nå, jeg skal stoppe min lovprisning af Sp8ces og afslutningsvis blot nævne prisen:

119 kr. pr. måned.

Sp8ces kontorfælleskab – prøv en gratis uge

(Affiliate link – hvis du tilmelder dig via linket, får jeg en guldmønt for ulejligheden. Det koster selvfølgelig ikke dig noget.)

Du skal selvfølgelig ikke snydes for mine personlige erfaringer og indtryk op til nu. Jeg har ikke været forbi alle de mulige lokationer, men de jeg har besøgt, kan du læse et par bemærkninger om her: (dog kun de Københavnske)

Biomio / Bob Biostro (Kødbyen)

Bob er nok det sted jeg oftest kommer og det tætteste jeg kommer på en base. Udover det var en af de første lokationer som jeg besøgte, kan jeg godt lide at sidde oppe ved vinduet og observere mennesker gå forbi i deres egen dagligdag.

Derudover er Bob et af de steder som har gratis (filter) kaffe ad libitum.

Mine indtryk og observationer er, at der dagligt kommer andre Sp8ces medlemmer og det er sjældent der ikke er liv i en eller anden grad. Dette har samtidig givet mig en masse inspiration og udvidet mit netværk gennem det sidste års tid.

Nå ja, morgenmaden som kan fås hos Bob er er fornøjelse og jeg kan godt blive lidt ´træt´ af den klassiske brunch indimellem og her er Bob et rigtig godt og økologisk alternativ til en cafebrunch.

 

Hotel Absalon (Vesterbro)

Har ændret lidt i deres åbningstider siden starten, så det i dag er mulig at sidde der fra kl. 11.30-16.

En ting jeg vil fremhæve ved Hotel Absalon er, at det er her jeg har fået de bedste kopper kaffer og omgivelserne er absolut blandt de bedre. Her har jeg også afholdt møder ved flere lejligheder med kunder, som altid har fået en god behandling fra personalets side.

Jeg er ofte stødt på andre Sp8cesmedlemmer her også, men godt nok ikke i samme omfang som på Bob.

Jeg bruger selv Absalon, når jeg har brug for nye omgivelser eller har lyst til en god kop kaffe.

 

Hotel Østerport (Østerbro)

En ´sjov´ lokation som ligger en spytklat fra Østerport station, lige over for faktisk.

Hvis du den første gang, som jeg, spejder efter et stort lokum af en facade, så kommer du til at vente længe, da Hotel Østerport har en mindre facade og indgang end ventet.

En ting jeg vil fremhæve ved denne lokation, er deres fabelagtige medlemsrabatter. Vi har nogle gange arbejdet her og købt proviant undervejs og med, hvis jeg husker korrekt, 50% på ´beverages´ og 25% på sandwicher (med forhold) – det er ikke så ringe endda.

Hotel Østerport frekventerer jeg primært, når jeg befinder mig i området eller kommer fra et møder nærheden.

 

San Marco (Frederiksberg)

Jeg har desværre kun haft fornøjelsen af at besøge San Marco ved en enkelt lejlighed. Det skyldes ikke dårligt indtryk eller andet fra min side, men derimod at jeg nok sjældnere kommer på de frederiksbergske kanter end centralt i København. Tværtimod har jeg fra flere medlemmer hørt, at det er en intim og hyggeligt lokation.

Grundet størrelsen er den, efter min vurdering, mere egnet som et hyggeligt arbejdssted end til større møder og teams.

 

Steel House (Vesterport S.)

Steel House skriver selv på deres website, at de er et luksus hostel.

Jeg har efterhånden været der nogle gange (10+) og kan godt lide at komme der. Det kan godt mærkes, at atmosfæren er til den yngre og uformelle side og der ses da også færre fra skjorte + polo segmentet på denne lokation modsat fx. Bob eller Absalon. Gudskelov er der dog stadig nogle åbensindede, sympatiske, tolerante, nysgerrige og young-at-heart originaler tilbage.

Jeg har for eksempel selv set Niels, founder af Sp8ces, med en kasket og hans co-founder Jacob lige så, så hvem vil sige mig imod?

En ting jeg vil fremhæve er den usædvanlige kælderetage, hvor der er bordfodbold, biograf og ´stille borde´. Jeg har endnu til gode at holde mit første møde i en biograf og jeg forestiller mig helt klart, at Cinemaxx vil være til den dyre side at leje. Så hvem ved.

 

Symbion (Østerbro)

Adskiller sig lidt fra de førstnævnte lokationer, da Symbion er et ´kendt´ kontorfællesskab i forvejen og dermed ikke en traditionel lokation i sp8ces forstand.

Når det så er sagt, kommer jeg ikke udenom det ER en fornøjelse at arbejde fra Symbion og deres område for medlemmer af Sp8ces.

Det er nemt at mærke viben af iværksætteri og når du får fundet en plads og finder din medbragte bærbar, dongle, Usb hub, moleskin notesbog, vandflaske og headset frem, falder du lige ind i omgivelserne. Symbion er kendt for en meget iværksættervenlig profil og når du trænger til en bid brød, kan du med fordel gøre brug af deres kantineordning med absolut rimelige priser og udvalg.

Jeg bruger Symbion de dage der skal eksekveres derudaf eller ved opgaver som kræver  fordybelse.

Steder jeg har til gode:

Admiral Hotel (Kbh. K)

Det hænger nok sammen med at jeg som oftest tager toget ind til København i dagligdagen, så lokationer væk fra offentlig transport nedprioriteres. Jeg er dog ikke i tvivl om, at jeg nok skal få denne lokation besøgt, så snart der opstår en naturlig lejlighed.

 

Rainmaking Loft (Holmen)

Samme begrundelse som ovenstående. Det er bare nemmere at tage til Bob (for mig) end at skulle skifte transportmiddel flere gange, for ikke at nævne den tid det sparer.

Når jeg alligevel er sikker på, at jeg nok skal få lagt ruten forbi en dag, skyldes det at Rainmaking Loft også, som Symbion, er kendt for en iværksættervenlig profil, så det må prøves en dag ved lejlighed.

Afslutningsvis vil jeg samlet set give Sp8es en varm anbefaling med herfra og de 119 kr. det koster, skal der ikke drikkes mange kopper kaffe for at have tjent hjem igen. Godt koncept, sympatisk team og meget iværksættervenligt overall.

Det var min helt personlige gennemgang af udvalgte Sp8ces lokationer.

Hvis du har spørgsmål, er de selvfølglig velkomne?

Vi ses (måske) derude!